کودتای نظامی علیه دولت سوچی

به گزارش مجله سایه، ارتش میانمار که پس از ماه ها کوشش نافرجام برای اثبات ادعای تقلب در انتخابات در کودتایی با دستگیری مقامات ارشد کشور، قدرت را برای یک سال در دست گرفت، با واکنش های شدید بین المللی سیبل نقدها بسیار شد.

کودتای نظامی علیه دولت سوچی

همراه دور زمین باشید و با تور روسیه از کاخ کرملین دیدن کنید و در شهرهای زیبای مسکو و سوچی گشتی بزنید و خاطرات زیبایی برای خود رقم بزنید.

به گزارش الجزیره، در شروعین ساعات بامداد دیروز یگان های ارتش، آنگ سان سوچی رئیس دولت میانمار و وین مینت رئیس جمهوری، چند نفر از وزرا و رهبران حزب اتحادیه ملی و شماری از فعالان سیاسی را بازداشت کردند. در پی این اقدام، ارتش با انتشار بیانیه ای از شبکه تلویزیونی خود اعلام حکومت نظامی کرد و از انتقال قدرت به مین آنگ هلینگ، فرمانده کل ارتش اطلاع داد.

این در حالی است که اتحادیه ملی دموکراسی به رهبری آنگ سان سوچی، برنده جایزه صلح نوبل 1991، در انتخابات سال گذشته با کسب 83 درصد آرا در انتخابات مجلسی به پیروزی رسیده است اما از همان زمان ارتش که نتیجه انتخابات را قبول نداشت با ادعای تقلب در انتخابات آن را مخدوش اظهار داشت. گرچه اتهام تقلب در انتخابات این کشور بدون ارائه اسناد و مدارک از سوی ارتش اثبات نشده و کمیسیون انتخابات نیز آن را رد نموده بود سخنگوی ارتش از اقدام جدی علیه دولت اطلاع داد. به نوشته یورونیوز، این اقدام پس از هفته ها، ساعاتی پیش از شروع نخستین جلسه مجلس جدید میانمار با حضور نظامیان در شهر و اطراف مجلس، دستگیری های متعدد و همچنین قطع خطوط اینترنت و تلفن در سراسر نایپیداو مدرن ترین شهر میانمار به وقوع پیوست. میو نیونت سخنگوی حزب حاکم اتحادیه ملی دموکراسی ساعاتی پس از دستگیری مقامات میانماری، در بیانیه ای به نقل از آنگ سان سوچی رئیس دولت میانمار مردم را به نقض کودتای ارتش و تظاهرات فراخواند: اقدام ارتش در واقع کوشش برای بازگرداندن میانمار به دوران دیکتاتوری است. من از مردم می خواهم این شرایط را نپذیرند و در واکنش به آن به خیابان ها بیایند. آنگ سان سوچی 75 ساله که در سال 2015 پس از سال ها حبس خانگی در انتخاباتی دموکراتیک به قدرت رسید، گرچه به دلیل حمایت از نسل کشی و خشونت نظامی علیه روهنگیا در سال 2017 از سوی جوامع بین المللی مورد نقد بسیاری نهاده شد اما در مقابل در داخل کشورش سیاستمداری محبوب به شمار می رود و بسیاری از مردم در طول این چند ماه با برافراشتن پرچم کشورشان از پنجره خانه ها و نصب بیلبوردهایی از سوچی در سطح شهر، حمایت خود را از رهبر 75 ساله شان نشان دادند. در همین شرایط به گفته چند نفر از نمایندگان منتخب مجلس جدید میانمار، نخستین جلسه در حالی برگزار گردید که نیروهای ارتش در داخل و اطراف ساختمان شرایط امنیتی برقرار نموده بودند. همزمان خبرهایی از استعفای وزیر بهداشت میانمار مخابره شد اما هنوز معین نیست او به خواست خود یا به اجبار جایگاهش را ترک نموده است. به نوشته الجزیره، مین انگ هلینگ، فرمانده کل ارتش با اعلام اینکه، ارتش به محض ایجاد ثبات و آرامش به کشور با انتخاباتی آزاد و عادلانه به قدرت برمی گردد، وعده ایجاد یک حکومت دموکراتیک چند حزبی و قانونمند را داد.

واکنش ها و تهدیدات

دستگیری مقامات دولت منتخب میانمار از سوی ارتش با واکنش های بسیاری همراه شد. در شرایطی که طرفداران سوچی در توکیوی ژاپن و تایلند به خیابان ریختند و در بعضی شهرها نیز با پلیس درگیر شدند، کشورهای مختلف دنیا و سازمان های بین المللی نیز به این اقدام ارتش واکنش نشان داده و حتی تهدید کردند. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل با اشاره به اینکه این اقدامات ضربه اساسی به ساختارهای دموکراتیک است گفت: من از سران ارتش برمه می خواهم مقامات دولت و فعالان سیاسی را آزاد نموده و به خواست مردم کشورشان در انتخابات دموکراتیک 8 نوامبر احترام بگذارند. به نوشته فرانس پرس، جو بایدن، رئیس جمهوری منتخب امریکا که دوران انتقالی خود را نیز با اتهامات تقلب در انتخابات از سوی ترامپ با دشواری های بسیاری گذرانده است بیانیه ای شدیداللحن صادر کرد: امریکا با هرگونه اقدامی برای براندازی نتایج انتخابات اخیر و فرایند انتقال قدرت دموکراتیک میانمار مخالف است و در صورتی که مسببان این اقدام عقب نشینی نکنند، با آنها برخورد خواهد نمود. در همین حال آنتونی بلینکن، وزیر خارجه دولت جدید امریکا نیز با ابراز نگرانی شدید از وقایع میانمار گفت: امریکا برای تحقق دموکراسی، آزادی، صلح و پیشرفت همیشه پشتیبان مردم میانمار خواهد بود. شارل میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا نیز با محکوم کردن اقدام ارتش، در توئیتی نوشت: باید به نتیجه انتخابات احترام گذاشته گردد تا فرایند دموکراتیک برقرار بماند.

وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین نیز در گفت وگو با رسانه محلی پکن گفت: امیدواریم هر دو طرف بتوانند اختلافات شان را در چارچوب قانون اساسی حل و فصل نموده و ثبات در این کشور برقرار گردد.

دو قدرت منطقه ای استرالیا و هند، انجمن ملل آسیای جنوب شرقی

(آ سه آن)، بنگلادش، انگلیس، سنگاپور و پاکستان نیز خواهان پایبندی ارتش به قانون شدند. میانمار که سال ها تحت حاکمیت ارتش قرار داشت چند سالی است که با کوشش کشورهای غربی به حاکمیت دموکراتیک رو آورده و همین امر نگرانی مقامات دنیای را نسبت به تحولات این کشور برانگیخته است.

منبع: ایران آنلاین
انتشار: 14 اسفند 1399 بروزرسانی: 14 اسفند 1399 گردآورنده: 3ye.ir شناسه مطلب: 6982

به "کودتای نظامی علیه دولت سوچی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کودتای نظامی علیه دولت سوچی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید